GÖRÜNTÜ NETLEŞTİKÇE…

Halkın Sesi Gazetesinden, Bizim Çizgi İnternet Sitesine yatay geçiş yapınca geriye dönüp bakma gereksinimi duydum. Baktım ve gördüm ki kimi kişiler için, kamuoyuna dönük yazdıklarım aslında yazık ettiğim emeğimden başka bir şey değilmiş! Her yaşta ve her koşulda insan deneyimler dağarcığına yeni şeyler katıyor. Ben de öyle oldum. Canım sağ olsun, giden benden olsun!
…
Gelelim gündemin sıcak konusuna! Sıcak deyince, bu konu benim için hiç soğumadı. İnce eleyip sık dokuduğum ayrıntılarda hiç ama hiç yanılmadım. Söylediğim her şey bire bir gerçeklerle örtüşerek söylendi! Kimilerinin görmek istememesi, görmezden gelmesi, sırtını dönmesi falan gerçekten önemsiz birer düşünsel ihanet olarak süreçte yerini aldı. Bu sekter davranışları yaşadığım sürece unutmayacağım, yeri geldikçe de anımsatacağım. Ben ölünce edip yapacaklarınız sizi bağlar!
…
2464 Sayılı 12 Eylül Cuntası patentli yasaya sırtını dayayarak halkın cebine döşenen boru hattının vanasını Zonguldak Vergi Mahkemesi kapattı! İyi de etti! Böylece bariz bir hukuksuzluğun önüne geçilmiş oldu. Olası bir temyiz sürecinin sonucu değiştirme olasılığı hiç yok! Çünkü mahkeme daha giriş maddesinden kararı bozdu. Geride en az sekiz on hukuksuzluk daha var ki bu kuyudan bundan sonra su çıkmaz!
…
Yol Katkı Payı kararına ilişkin ilgili kurumun yaptığı açıklamayı bir fırsatı çöpe atma girişimi olarak gördüm. Hiç ayrıntılara girmeye ve içki sofralarına meze yapılacak malzeme vermeye gerek yok! İlgili kişinin bir tarihte, bir arkadaşım için yazdığı cümleyi kendisine geri veriyorum; “E-5’te iyi yolculuklar!”
NOTLAR!
1-Cümle şöyle; “Basın haber yapmadan önce bize danışmalıydı!”
Haber öncesi muktedire danışan basına; “Havuz Medyası” deniyor! Sanırım istenen bu!
…
2-Konuyu ayrıntılı bilmeyen (Aslında bilmesi de gerekmeyen) insanlara küçük bir not;
Devlet diyor ki, “Maliyet giderleri” hesaplanır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karayolları ve Bayındırlık Birim Fiyatlarını aşma! “Bu birim fiyatlarından halka rakamları kilitle!” demiyor. Yapılan yollar bir firmaya ihaleye verilmedi, her türlü gideri Çaycumalılarca karşılanan Çaycuma Belediyesi ekiplerince yapıldı. Matematiğin neresiyle işlem yaparak üst limitten rakamları kilitlediniz? Anlayın artık şunu; bu karar hukuksuz!
…
3-Irmak hattında yapılan taşkın önleme seti sonrası açığa çıkan tescil harici araziler hazinenin mülkiyetindedir. Kamusal amaçlı olmak üzere köylerde muhtarlıklara, şehirlerde belediyelerin kullanımına verilir. Hazine bu arazileri satacaksa ihale açar. İhaleyi kazanan o arazileri satın almış olur. Şimdi soruyorum; Çaycuma Belediyesi, tescil harici hazine arazilerini hangi işlemler sonucu “İhdas” etti? Benim bu konuda tahminim var! Umarım ve dilerim yanılıyorumdur!
…
4-Örneğin, bundan yirmi yıl önceki belediye yönetimi, örneğin Pehlivanlar Mahallesindeki özel şahsa ait bir yeri imara açarken yerin bir kısmını şahıstan bağış olarak “Park ve Yeşil alan” olarak aldı ve plana koydu. Aradan yıllar geçti ve örneğin günün belediyesi o alanlar için imar değişikliğine gitti ve yurttaşın bağış olarak verdiği “Park ve Yeşil alan” kararını iptal edip başka bir yere kaydırdı. Bu durumda, bağış yapılan alanın mülkiyeti kime geçer?
Yasa diyor ki; “Bağış yapana yeri geri verilir!”
Söyleyeceklerim bu kadar! Sözün tamamı…
…
5-Pehlivanlar Mahallesine ilişkin, adres değişikliğine dayalı Emlak Vergisi geriye dönük beş yıl “Gecikme Cezası” uygulamanızı Vergi Mahkemesine verdiğim bilgisi size ulaşmıştır.
Pehlivanlar Mahallesinin % 80’inin bu durumda olduğu bilgisi verildi kurumunuzca. Yapılan uygulamanın hukuksuzluğunu ben bile görürken sizin hukuk büronuz göremiyor mu?
…
6-Yeni Belediye binası bitişiğindeki yapının adı “Müze Ev” mi, “Kantarcı Müze Ev” mi?
Önümüzdeki dönem ben belediye başkanı seçilirsem, o binayı yıkıp yerine Yeniköy’deki eski evimizin aynısını yapıp “Kırnapçı Müze Ev” yapabilir miyim?
7- 17 Mart 2021 Çarşamba-(Saat 23.57) SEKA Sosyal Tesislerinde çekilen ve çekildikten yedi (7) dakika sonra bana ulaştırılan fotoğrafın mesajı alındı. Gerekli dersi de aldım. Konuya ilişkin düşüncelerimi daha sonra yazmak üzere saklı tutuyorum. Afiyet olsun!
…
8-Türkiye’deki Hukuk Fakültelerini topyekûn elden geçirip yenilemek gerek. Bu okulların yetiştirdiği avukatların alan bilgileri yetersiz olmalı ki (!) Çaycuma Belediyesine avukat dayanmıyor! Acaba diyorum, sorun avukat arkadaşlarda mı yoksa başkalarında mı?
NOTLARA NOT;
Üstteki yazı için okuyucularımdan özür diliyorum. Ne yazık ki bu sorular sorulmalı, ayrıntılar dile getirilmeliydi. Bundan sonraki yazılarımda sizin sevdiğiniz ve bildiğiniz, benim de yazarken sizinle birlikte keyif aldığım türden olacak.
Görüşmek üzere sağlıklı günler diliyorum.
MK-11 Nisan 2021 Pazar